Naš saradnik na razmeni u Francuskoj

Terenski saradnik Sigme Plus i prevodilac za arapski i francuski jezik, Mohammed Amine Ouerdi, boravio je 4 nedelje na razmeni u organizaciji CEMEA Occitanie u okviru Iris Mreže.

IDC Srbija podelila je njegovu priču koju ovde prenosimo.

“Danas delimo priču Muhameda, našeg stažiste, koji je dobio priliku da provede 4 nedelje u francuskoj organizaciji.

            Moje ime je Mohammed Amine Ouerdi, imam 28 godina, Alžirac sam I živim u Pirotu u Srbiji od 2014. Godine. Radim kao terenski saradnik I prevodilac u organizaciji Sigma Plus sa izbeglicama i tražiocima azila u Republici Srbiji.

U Srbiju sam došao 2014. godine kada sam se oženio Srpkinjom i odlučio da ostanem i nastavim svoj život u Srbiji. Trenutno sam angažovan kao prevodilac i saradnik na terenu, svakodnevno prisutan u centru za prihvat migranata. Volim svoj posao zato što radim sa kvalifikovanim kolegama, a volim i da pomažem ljudima. Inače, radimo u nekoliko centara u Srbiji – Pirotu, Bosilegradu, Vranju, Tutinu i Sjenici. Organizujemo aktivnosti i radionice za odrasle, pružamo podršku u transportu, a organizujemo i časove srpskog jezika.

Program stažiranja me je zainteresovao jer volim da istražujem I kad god mogu naučim nešto novo I drugačije, očekujem da usvojim mnogo korisnih informacija I metoda koje mi mogu koristiti u radu ubuduće. Život je sam po sebi izazov, svakodnevno naučite nešto novo I drugačije.“

***
Program stažiranja u okviru Iris Mreže deo je projekta za upravljanje migracionim tokovima, uz finansijsku podršku Evropske Unije, implementiran od strane IDC Srbija u partnerstvu sa ASB JI Evropa, LIR, Otvorena porta La strada Makedonija, SOS PodgoricaNisma për Ndryshim Shoqëror, ARSIS.Be the first to comment

Leave a Reply